Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ευθύς & Πλάγιος Λόγος, Από το εργαστήρι βιβλίου IANOS

Ευθύς Λόγος: Μία βραδιά στο Μαγικό Δάσος, δίπλα σε ένα κομμένο δέντρο και με ένα βαθύ μπλε φως να γεμίζει το χώρο, ο Noel και η Εριφύλλη έχουν καθίσει δίπλα στον κορμό και συζητούν:
-Αισθάνομαι ότι αναζητάς πάντοτε τη στιγμή, λέει η κοπέλα στο αγόρι. Κι αν δεν υπάρχουν απαντήσεις σε όλα?
Ο Noel γυρίζει το κεφάλι του στην Εριφύλλη και αμέσως μετά ανακάθεται. Σκεφτικός αλλά και ενθουσιώδης μιας και πάντοτε του άρεσαν οι συζητήσεις μαζί της, απλώνει το χέρι του πίσω από την πλάτη της.
-Εμείς θελήσαμε να κάνουμε το ταξίδι αυτό, συνεχίζει η Εριφύλλη. Ένα θέλω να σου πω μόνο. Ποτέ μην ξεκινάς κάτι αν δεν σκοπεύεις να το τελειώσεις. Στην πορεία βέβαια ανακαλύπτουμε άλλες ισορροπίες έως ότου φθάσουμε στο τέλος.
-Πραγματικά το πιστεύεις αυτό? Απαντάει με δέος ο νεαρός έφηβος. Χαίρομαι. Μου θυμίζεις τα λόγια που διάβασα στον Robert Frost. Δυο δρόμοι χωρίζονταν στο δάσος κι εγώ, εγώ διάλεξα τον πιο απάτητο.
Η Εριφύλλη με ένα απαλό χαμόγελο πλησιάζει αμέσως τον Noel για να τον αγκαλιάσει. Αμέσως μετά και με τις εκφράσεις του προσώπου τους να έχουν σοβαρέψει ο Noel της δίνει ένα απαλό φιλί.
-Να προσέχεις, του απαντά η Εριφύλλη.
Πλάγιος Λόγος: Μία βραδιά στο μαγικό δάσος, δίπλα σε ένα κομμένο δέντρο και με ένα βαθύ μπλε φως να γεμίζει το χώρο, ο Noel και η Εριφύλλη έχουν καθίσει δίπλα στον κορμό και συζητούν. Του λέει πως αισθάνεται ότι αναζητάει πάντοτε τη στιγμή, προβληματισμένη για το αν δεν υπάρχουν απαντήσεις σε όλα. Ο Noel γυρίζει το κεφάλι του στην Εριφύλλη και αμέσως μετά ανακάθεται. Σκεφτικός αλλά και ενθουσιώδης μιας και πάντοτε του άρεσαν οι συζητήσεις μαζί της, απλώνει το χέρι του πίσω από την πλάτη της. Η Εριφύλλη του λέει πως εκείνοι θέλησαν να κάνουν το ταξίδι αυτό και τον συμβουλεύει ποτέ να μην ξεκινάει κάτι αν δεν σκοπεύει να το τελειώσει, λέγοντάς του ότι στην πορεία ανακαλύπτουν άλλες ισορροπίες έως ότου φθάσουν στο τέλος. Αφού ο Noel τη ρωτήσει με δέος αν πραγματικά το πιστεύει αυτό, της λέει ότι του θυμίζει τα λόγια του Robert Frost. Δυο δρόμοι χωρίζονταν στο δάσος κι αυτός, αυτός διάλεξε τον πιο απάτητο. Η Εριφύλλη με ένα απαλό χαμόγελο πλησιάζει αμέσως τον Noel για να τον αγκαλιάσει. Αμέσως μετά και με τις εκφράσεις του προσώπου τους να έχουν σοβαρέψει ο Noel της δίνει ένα απαλό φιλί. Η Εριφύλλη του λέει να προσέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: