Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Μία εξέλιξη της ιστορίας, Ε, Από το εργαστήρι βιβλίου IANOS

Το Χωριό: Πρόκειται για την κατοικημένη πολιτεία της Ανδρομέδας, χιονισμένη κατά την περίοδο επίσκεψης των ηρώων και περιμετρικά κυκλωμένη από το Μαγικό Δάσος, στο οποίο περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους τα ξωτικά, οι νάνοι και οι νεράιδες. Αρτοποιήματα, καλάθια με φρούτα, άμαξες, ζωάκια, καμινάδες εν δράσει, ξυλεία, οικονομίες κατ’ είδος, πάγκοι με εμπορεύματα, παιδιά με εφημερίδες, αυλές πλούσιες σε διακόσμηση και πολλά άλλα συνθέτουν την εικόνα αλλά και τους λόγους κυκλοφορίας στην Ανδρομέδα. Σύντομα η ζωή τους θα εξελιχθεί απροσδόκητα όμορφα μέσα από ιστορίες φιλίας, αγάπης αλλά και προσωπικής εξερεύνησης. Ο John, ο Noel, η Εριφύλλη και οι Eric και Robert θα αναζητήσουν τον προσωπικό τους μύθο.
Το Κοσμικό: Σε ένα φανταστικό σύμπαν στο οποίο συχνά διαχέονται τα νοήματα, οι εσωτερικοί διάλογοι και οι δράσεις των ανθρώπων μέσα σε αυτό το ανώτερο ρευστό που ονομάζεται μαγεία, ο ερχομός των ηρώων από τον πραγματικό κόσμο θα γεμίσει τους κατοίκους της Ανδρομέδας με ελπίδα, προσμονή και κουράγιο απέναντι στο άγνωστο. Το βασίλειο με ηγέτη τη Μινέρβα και τον Άγγελο του Φεγγαριού καλείται να αποκαταστήσει την μαγική του δύναμη οδηγώντας τους αρχικούς ήρωες στη λύτρωση. Ο Άγγελος του Φεγγαριού είναι αυτός που μαζεύει τις χαμένες αγάπες και τις φυλάει στην πανσέληνο για να ξαναγυρίζουν στις μοναχικές καρδιές όταν την κοιτάνε.
Το Γλέντι: Πρόκειται για φολκλορικές βραδιές φωταγωγημένες με κολοκύθες μέσα στο μαγικό δάσος. Μέσα σε σκηνές, με πάγκους, με ποτά αλλά και με καλικάντζαρους που συνοδεύουν τα γλέντια των ανθρώπων, η Ανδρομέδα αναπολεί τις εποχές της δόξας της προτού καταδικαστεί σε μία Βαβέλ ανάμεσα στις δυνάμεις του ορατού και του αοράτου. Οι ήρωες τραγουδούν, παίζουν μουσική με διάφορα όργανα και διηγούνται ιστορίες συχνά κοπανώντας τα ποτήρια με τις μπύρες στα τραπέζια παρακολουθώντας τους φίλους τους και τα ξωτικά να χορεύουν μαζί. Είναι οι μοναδικές στιγμές που γίνεται λόγος για το μαγικό τραπέζι της Ανδρομέδας στο οποίο είναι όλοι καλεσμένοι. Ένα τραπέζι στο οποίο δεν υπάρχει χώρος για βία ή ανάθεμα και στο οποίο περιλαμβάνονται μορφές ανθρώπων ζωγραφισμένες μέσα από θρύλους και ακούσματα σε διάφορους πίνακες.
Οι Πειρασμοί: Μάζες καπνού με μορφές προσώπων διεισδύουν πυκνά συχνά τη νύχτα μέσα στο χωριό, εμποδίζοντας όλους μαζί και καθέναν ξεχωριστά να οδηγηθούν στην εντελέχεια, δηλαδή στην πλήρη πραγμάτωση των σκοπών τους σε αντιδιαστολή με την εν δυνάμει εμφάνιση. Συχνά έννοιες όπως ελευθερία, αγάπη, ισότητα, κατακερματίζονται από τους πειρασμούς διχάζοντας τα συναισθήματα και τις σκέψεις των ανθρώπων. Οι πειρασμοί είναι αυτοί που κάνουν τους ανθρώπους να αφιερώνουν πολύ περισσότερο χρόνο σε αυτά που νομίζουν ότι στερήθηκαν εν αντιθέσει με τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν.
(Συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια: