Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Μία μικρή ιστορία Β, Από το Eργαστήρι Bιβλίου IANOS

Ένα απόγευμα Σαββάτου κατά το οποίο ο John εξυπηρετεί 2 πελάτες στο μαγαζί, ο γιος του Noel κάθεται σκεπτικός στη διπλανή πολυθρόνα παίζοντας με ένα ρολόι εκκρεμές. Μόλις η κίνηση καταλαγιάσει ο John αναποδογυρίζει την καρέκλα του γραφείου, παίρνοντάς την για να καθίσει δίπλα του.
-Θα ’θελα να σε βλέπω πιο χαρούμενο, του λέει ο πατέρας του. Γι αυτό θα σου δώσω κάποιες συμβουλές.
-Ακούω, απαντάει ο Noel μελαγχολικός.
-Έχω υπάρξει κι εγώ στην ηλικία σου και μπορώ να καταλάβω αυτό το βλέμμα. Όταν ήμαστε παιδιά, κάθε στιγμή υπήρχε. Δεν χρειαζόταν να σκεφτούμε, να επεξεργαστούμε ή να προβλέψουμε. Όταν ήμαστε παιδιά, δεν είχαμε την αίσθηση του τέλους.
-Εννοείς ότι σκέφτομαι ανάποδα? Απαντάει γεμάτος απορία ο νεαρός.
-Η επιθυμία ενός παιδιού είναι η επιθυμία του αέρα και οι συλλογισμοί της νιότης πολύ μελαγχολικοί. Θυμήσου τα λόγια μου και ξαναμιλάμε.
Ο μικρός Noel συχνά παρέα με γρανάζια και άλλες μηχανές διαθέτει πνεύμα εξερευνητή, είναι αυθόρμητος, του αρέσει η περιπέτεια αλλά και η προφορική διήγηση παραμυθιών ειδικά τις φορές που φωνάζει τη φίλη του στο μαγαζί. Ο πατέρας του έχοντας υπάρξει εφευρέτης, στοιχειωμένος από τα οράματά του, μοναχικός και συχνά υποχόνδριος, θέλει να κάνει το Noel να φθάσει στην απέναντι όχθη, σε όλα όσα ο ίδιος είχε το θλιβερό προνόμιο να προηγηθεί αλλά και να καταχωνιάσει στη λήθη, να αποκτήσει μία δεύτερη ευκαιρία. Πρόκειται για δύο χαρακτήρες που ονειροπολούν, φανατικά λάτρεις της φαντασίας και που έστω και υποσυνείδητα πασχίζουν να βρουν λίγη από αυτή την αστερόσκονη που όλοι χρειαζόμαστε στις ζωές μας. Που στόχο έχουν να ξυπνήσουν την παιδικότητα στις καρδιές αλλά και τις ψυχές των ανθρώπων και που κινούνται ανάμεσα στα όρια της πραγματικότητας αλλά και της ουτοπίας. Πως υπερβαίνεις κάτι που δεν υπάρχει? Όταν ο Noel ανακαλύψει το σεντούκι μαζί με τη φίλη του Εριφύλλη, θα ξεκινήσουν μαζί ένα μεγάλο ταξίδι στο φανταστικό Σύμπαν της Ανδρομέδας του οποίου τα μαγικά πλάσματα ως τρυφεροί μάρτυρες του κόσμου μας αλλά και των μύθων των άστρων θέλουν να οδηγήσουν την οικογένεια στην κάθαρση. Μέσα από τον John Smith αλλά και τα ξωτικά και τις νεράιδες στόχος είναι να τεθούν αλλά και να καταστούν προσιτά τελεολογικά ερωτήματα.
(Συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια: