Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Μία μικρή ιστορία Γ, Από το εργαστήρι βιβλίου IANOS

Noel: Έφηβος μαθητής Λυκείου, 16 ετών, φιλόδοξος, απαιτητικός και καλοπροαίρετος.
Συχνά ταξιδεύει στο χρόνο με τη φαντασία του, αντιμετωπίζοντας τις αντιφάσεις, τις ασυνέχειες αλλά και τις ανθρώπινες αδυναμίες.
John Smith: Ο πατέρας του Noel, εμπνευσμένος από τη φιλοσοφική λίθο των Αλχημιστών έρχεται συχνά αντιμέτωπος με συγκυρίες και διφορούμενα. Ξεκλειδώνει τα μυστικά μίας φανταστικής πύλης, ενός κόσμου συνδέσεων στον οποίο η τύχη του ενός δεν συνδέεται άρρηκτα, αλλά επηρεάζει την τύχη του άλλου. Έτσι μαζί με τους υπόλοιπους ήρωες ανακαλύπτεται το νόημα της αλληλεγγύης, της βοήθειας μέσα από αξίες και ιδανικά που φιλοτεχνούν απροσδόκητες και συχνά ευχάριστες εξελίξεις.
Εριφύλλη: Ελληνίδα που ανήκει στην Ελληνική Αγγλική ομογένεια. Γνωρίζοντας και αυτή όπως και ο Noel τη σημασία της τέχνης στην κάθαρση της ανθρώπινης συνείδησης, περνούν χρόνο μαζί στον οποίο γνωρίζουν ο ένας τον άλλο και δένονται στενότερα. Μέσω της προφορικής διήγησης φανταστικών ιστοριών μαζί με τον Noel, ανακαλύπτουν τη ματαιότητα του απόλυτου παρόντος. Θα ακολουθήσει το Noel στην Ανδρομέδα και σύντομα θα συνδεθεί ερωτικά μαζί του.
Ξωτικά, Νεράιδες, Νάνοι: Τα μαγικά πλάσματα του φανταστικού κόσμου, ως μάρτυρες των αντιφάσεων πατέρα και γιου ανάμεσα στην αρετή και στην αυτοεκπλήρωση θα αποκαλύψουν σύντομα τις προθέσεις τους οδηγώντας τους χαρακτήρες σε μία ηρωική περιπέτεια. Πιστεύοντας ακράδαντα πως τα πάντα στον πραγματικό αλλά και στον μαγικό τους κόσμο είναι μέρος Θεϊκού Σχεδίου, θα ακολουθήσουν τους ήρωες σε ένα κοσμικό γλέντι στο οποίο γνωρίζουν για πρώτη φορά μορφές από το μαγικό βασίλειο.
Μινέρβα: Εμπνευσμένη από τη Ρωμαϊκή Θεά της σοφίας και του πολέμου, πρόκειται για μία ηγετική μορφή της Ανδρομέδας. Μία νεράιδα η οποία διαθέτει καλοσύνη, ευγένεια, αγάπη για την παραμυθία αλλά και ένα σθεναρό και αποφασιστικό χαρακτήρα τον οποίο χρησιμοποιεί για να χαλκεύει τα άτομα γύρω της.
Φίλοι: Ο Eric και ο Robert, δύο φίλοι του Noel από το σχολείο είναι τα δύο άτομα στα οποία ο Noel μιλάει πρώτα, καθώς είναι αναστατωμένος από την ανακάλυψη του σεντουκιού. Πρόκειται για δύο νεαρά παιδιά που θα ακολουθήσουν το Noel, το John και την Εριφύλλη στο φανταστικό κόσμο και που σταδιακά μαθαίνουν πολλά για τα στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού της Ανδρομέδας. Βαθμιαία στην παρέα ενσωματώνονται και άλλα άτομα με στόχο την εκπλήρωση σκοπών αλλά και μίας προφητείας για την οποία γίνεται λόγος στα πρώτα βήματα των παιδιών στην Ανδρομέδα. Στο μαγικό κόσμο συναντούν πολεμιστές, ελεύθερες φυλές αλλά και τυχοδιώκτες που γράφουν τα μάγια για την αποκατάσταση του βασιλείου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: